ANNONS:​

Edit Template

2 nov 2024

Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta är en perfekt snabblagad vardagsmat som uppskattas av hela familjen. Mina barn  älskar denna gryta!

ANNONS:​

Edit Template

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 800 g lövbiff
  • 2 msk olja, till stekning
  • 20 smör för stekning
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 Schalottenlök
  • 2 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk senap
  • 20 g färsk persilja

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skär lövbiffen i tunna strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek lövbiffen hastig på hög värme i 3-4 minuter tills den får en fin yta. Lägg sedan över biffen på en tallrik.
  3. Fräs lök och vitlök i samma panna, tillsätt smör och fräs löken och vitlöken på medelhög värme tills de blir mjuka i ca 3-4 minuter.
  4. Tillsätt i tomatpurén och låt det fräsa i någon minut.
  5. Tillsätt grädde, smula ner kött -buljongtärningen, tillsätt senap, persilja och paprikapulver, rör om ordentligt och låt såsen sjuda i 5 minuter tills den tjocknar något.
  6. Lägg tillbaka lövbiffen i pannan och låt den småputtra  tills såsen tjocknar i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över hackad persilja innan servering.
  8. Servera gärna med kokt potatis eller ris.

ANNONS:​

Edit Template

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template