30 juli 2024

Cashew Chicken

Kyckling med cashewnötter är en favorit här hemma. Otroligt gott och enkel rätt som är smakrik och passar perfekt i matlådan. Det ska vara lite hett, men man kan göra som man gillar själv. När det kommer till grönsakerna, ta det du har hemma och gillar. Som broccoli, morötter, minimajs eller andra grönsaker som passar att ha i woken. 

Tänk på sojasorter. Den ljusa är japansk soja och den mörka är kinesisk. Det går att byta mot den kinesiska, men använd mindre och rätten kommer även att se lite mörkare ut.

Varför bakpulver? Bakpulver använder jag för att kycklingen ska bli mörare. Att använda bakpulver när man tillagar till exempel kött, men speciellt till kycklingen, är verkligen ett superbra knep för att få kycklingen mörare då den ibland kan upplevas torr. När pH-värdet höjs i köttet vilket gör att proteiner bryts ner och köttet blir mörare än vanligt. Att använda bakpulver låter kanske inte direkt aptitligt och det vanligaste är att man använder det i bakverk och inte i mat. Men lova du kommer märka skillnaden. 

RECEPT TILL RISET SOM PASSAR TILL ASIARTISKA RÄTTER. 

Chicken cashew -Zofias kök

4 port

30 min

INGREDIENSER

  •  1 kg kycklingfilé
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1.5 msk majsstärkelsen
  • 1,5 msk japansk soja ( den ljusa)
  • 1 krm salt
  • 1 bukett broccoli ( fryst funka) 
  • 1 röd paprika 
  • 1 gul lök   
  • 1 lagom stor zucchini
  • Olja till stekning ( ca 0,5 dl)
  • Ca 100 g cashewnötter  

Såsen:

  • 1 kycklingbuljongtärning eller fond (löses upp i  ca 1,5 dl kokande vatten)
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk farinsocker eller strösocker
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk japansk soja (den ljusa)
  • 2-3 vitlöksklyftor, riven 
  • 1 msk riven färsk ingefära

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär kycklingen i tunna strimlor. Marinera med majsstärkelse, bakpulver, soja  och salt. Lägg åt sidan.
  2. Skala löken och dela den i stora bitar. Skär paprikan, zucchinin och broccolin i mindre bitar. Ställ åt sidan.
  3. Lös upp buljongtärningen i 1,5 dl kokande vatten. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
  4. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek kycklingen på hög värme i ca 5 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en stekyta. Lägg den färdigstekta kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. I samma panna, stek grönsakerna hastigt på hög värme tills de får en stekyta.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Häll på såsen, tillsätt cashewnötter och blanda runt, låt puttra 1-2 minuter på hög värme tills såsen har tjocknat lite.
  7. Servera med nykokt ris eller nudlar och njut! Recept till ris som passar till asiatiska rätter HÄR.

Du kanske också gillar

Lövbiffswok med asiatiska smaker 3
Pad Thai med risnudlar Zofias Kök
Vegetariska Vårrullar
Stekt ris med räkor -Zofias kök
Kycklinggryta med kokosmjölk & jordnötssmör
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
kycklingwok zofias kök
Kycklingbiffar med asiatiska smaker-Zofias kök
​​Spicy nudlar med köttfärs
laxgratäng med kokosmjölk
Koreansk kyckling Zofias kök
Stekt ris med kyckling
Chicken cashew
Kycklingspett
Kinesisk Kycklingwok Zofia Kök
sushi-tårta
Röd thaicurry med räkor & kokosmjölk
Yakiniku Zofias Kök
Koreansk kyckling Zofias kök

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template