Dadlar med fyllda med jordnötssmör och doppade i choklad. Söta dadlar, salt jordnötssmör och mörk choklad, perfekt att ha i kylen när sötsuget slår till.
30 st
15 min
INGREDIENSER
30 dadlar ( ICAs eko)
1 dl jordnötssmör med crunch ( ICAs )
200 g mörk choklad (ICAs)
1/2 tsk kokosolja eller 1 tsk olja ( ICAs kokosolja)
Toppig:
Mandlar ( ICAs)
Pistaschnötter
Torkade jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
Skär ett snitt i dadeln och plocka ur kärnan.
Fyll varje dadel med 1 tesked jordnötssmör och stäng ihop dadeln. Ställ i frysen 5-10 minuter.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad eller micro.
Doppa dadlarna i den smälta chokladen och strö lite valfri topping över. Lägg dadlarna på ett fat med bakplåtspapper. Förvara sedan i kylskåpet.