En blandning av Bounty och Raffaello två favoriter i en och samma kakan. Ljuvlig god som bara smälter i munnen.
Tips: Tårtan går jättebra att förbereda 1-2 dagar i förväg innan och ställa i kylen
8-10 port
1,5 min
INGREDIENSER
Kakan:
150 g smör, smält
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg (separera gulor och vitor)
2 dl socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g färskost
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
½ burk kondenserad mjölk (397 g)
200 g kokosflingor
Chokladganache:
200 g ljus choklad
2 tsk kokosolja eller 25 g smör
GÖ SÅ HÄR
Chokladkaka:
Sätt ugnen på 180 grader över och undervärme.
Smörj och klä en springform, 20-22 cm i diameter med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner kakao, vaniljsocker och salt i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna.
Separera äggvitor och äggulor.
Vispa äggvitorna tills det blir skum. Tillsätt sockret under vispningen och fortsätt vispa tills marängen bildar vita toppar.
Blanda ner äggulorna i smörblandningen.
Blanda lite av marängen i smörblandningen. Rör sedan ner smörblandningen i marängen lite åt gången.
Sikta ner vetemjölet i smetet i flera omgångar tills du får en jämn smet.
Klicka ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt i kylen. Fyllning:
Vispa grädden, färskost och vaniljsocker till en fast och krämig konsistens. Tillsätt kokosflingor och kondenserad mjölk. Vänd försiktigt tills allt är blandat.
Klicka ner fyllningen på chokladkakan och ställ i frysen i 20-25 minuter för att stelna. Chokladganache:
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan antingen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om tills det är helt smält och blankt. Låt det svalna en stund.
Lossa kakan från formen och ställ den på en skål tillsammans med formens botten (för att kakan ska sitta stadigare).
Häll chokladganachen över kakan och bred ut jämnt över toppen och sidorna. Dekorera med kokosflingor runt om.
Ställ i kylen och låt stelna i 1 timme. För bästa smaken, ta fram kakan ca 30 minuter innan servering.