30 nov, 2023

Tandoori kycklingspett

Tandoori kycklingspett 

Passar till det mesta att servera, doppa i grytor, rulla med kyckling eller pensla med vitlökssmör innan du servera kycklingspetten.  Idag serverade jag Tandoori kycklingspett  och Raita sås till. Blev riktigt gott! Ni måste testa.

4 port

45 min

INGREDIENSER

Tandoori kycklingspett:

  • 700 g kyckling 
  • 1 dl yoghurt
  • 2 tack frun socker eller honung
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1 tsk salt 
  • 1 krm svartpeppa 
  • 1 tsk masala 
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 g färsk persilja 
  • 1 msk olivolja

Raita -sås:

  • 3 dl grekisk yoghurt 10%2 st vitlöksklyftor 
  • 1/2 tet kummin, mortlad
  • ½ tsk salt 
  • ½ gurka 
  • Några blad färsk mynta
  • 1 salladslökar ( utesluta om det är inte i säsong)

GÖ SÅ HÄR

  1. Skär i kycklingfileer i mindre bitar. Blanda med yoghurt, honung eller socker, paprikapulver, gurkmeja, spiskummin, salt, svartpeppar, masala, finhackad vitlök, persilja, och olivolja. Blanda kycklingbitarna i marinaden och se till att de täcks jämnt. Låt kycklingen marineras i kylen i minst 1 timme för bästa smak.
  2. Sätt  ugnen till 200 grader. 
  3. Trä kycklingen på grillpinnar på ugnsgaller med en långpanna under,  grilla dem i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en fin färg. Ta ut och pensla kycklingdelarna med smält smör.
  4. Raita sås: Blanda yoghurt med finriven vitlök, kummin och salt.
  5. Dela gurkan i mitten och gröp ur kärnorna enklaste med en sked. Tärna gurkan fint och finhacka salladslök och mynta. Blanda  ner i yoghurten. Ställ kall innan serveringen. 
  6. Servera din kycklingstepen  med tandoori- bröd och raita sås. Servera och njut!

ANNONS:​

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.