HEM> RECEPT>BRÖD

11 jan, 2023

Filmjölkslimpa

Filmjölksbröd med  torkat frukt och valnötter. Bakat på rågmjöl. 

 

ANNONS:​

Edit Template
Filmjölkslimpa torkat frukt och valnötter
Filmjölkslimpa torkat frukt och valnötter

2 limpor

1,5 timme

INGREDIENSER

 

  • 8 dl filmjölk
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 50 g smör, smält 
  • 12 dl rågmjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 5-7 st torkade fikon (finhackade)
  • 2 dl valnötter (grovhackade)

GÖ SÅ HÄR

 

      1. Sätt ugnen till 175 grader under- och övervärme.
      2. Täck  två st  brödformar  (1,5 l) med bakplåtspapper.
      3. Blanda filmjölk,  sirap  och smält smör i en stor skål.
      4. Tillsätt rågmjöl, bikarbonat och salt. Rör om till en kletig smet.
      5. Låt smeten stå i ca 10-15 minuter. Rågmjöl sväller långsamt och måste få tid att suga upp vätskan.
      6. Hacka torkade fikon och valnötter och tillsätt dem tillsammans med russin i smeten. Blanda väl.
      7. Klicka ut smeten i två st brödformar och jämna till hälften. 
      8. Grädda i nedredelen av ugnen i ca 50-60 minuter eller tills brödet är genomgräddat.
      9. Stjälper ut brödet och låt det svalna helt på ett galler innan du kan skära i skivor. Det gör jättebra att frysa in.

ANNONS:​

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.