HEM> RECEPT> >TILLBEHÖR 

4 dec 2023

Grönkålsröra

med ädelost

Grönkålsröra med ädelost är en smakrik och krämig röra som passar utmärkt som tillbehör till mingel. Den kombinerar smakerna från grönkål, ädelost och nötter med en touch av vitlök och honung. Så gott 

 
 

ANNONS:​

Edit Template
Grönkålsröra med ädelost

4-6 port

15 min

INGREDIENSER

  • 200 g grönkål
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 140 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt & peppar
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 2 msk flytande honung
  • 1 fp krustader

Topping:

  • 1-2 st fikon 
  • Valnötter 

GÖ SÅ HÄR

    1. Skölj grönkålen noggrant. Strimla den fint och fräs den mjuk i olja i cirka 5 minuter. Dra bort från värmen och låt den svalna.
    2. Tillsätt vitlök och smula ner ädelosten. Blanda i crème fraiche, salta och peppra efter smak. Rör ihop allt ordentligt.
    3. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Avsluta med att toppa med honung. Klicka sedan i dina krustader och toppa med valnötter och en klyfta fikon. Servera direkt.   
    4. Om röran inte serveras direkt, ställ den kallt.

ANNONS:​

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.