Enkelt att laga, tar mindre än 15 minuter att tillaga denna magiskt goda laxrätt. Servera med nudlar eller ris och njut! Om ni gillar asiatisk mat, då är detta receptet ett måste att testa!
4 port
15-20 min
INGREDIENSER
500 g lax (4 bitar)
Salt & peppar
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
½ dl flytande honung
1 dl sweet chilisås
1 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
½ purjolök (gärna den gröna sidan)
½ dl vatten
Olja till stekning
Chili paprika, till topping
GÖ SÅ HÄR
Värm upp en panna och stek laxen på båda sidor. Salta och peppra. Lägg laxfiléerna på en tallrik. Ställ åt sidan.
Skala och pressa vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Fräs dem i samma stekpanna i några minuter. Tillsätt honung, soja, sweet chilisås, vatten och sesamfrön. Finhacka purjolöken och skölja noggrann, blanda ner i såsen. Låt det puttra i ca 2-3 minuter.
Lägg laxfiléerna i såsen och ringla över såsen så att laxen täcks ordentligt. Server och njut!