Saftig kyckling med krispig yta, smält mozzarellaost i en mustigt tomatsås. En riktig lyxig helg maträtt.
ANNONS:
Edit Template
4 port
40-45 min
INGREDIENSER
Tomatsås:
2 burkar krossade tomater
3-4 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 msk japansk soja
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk torkad oregano
ca 20 g färsk basilika
1 grönsaker biljon -tändning Panerad Kyckling:
4 kycklingfiléer
Salt och peppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 msk sesamfrö
3 dl panko
1-2 dl raps eller solrosolja, till stekning
2-3 dl riven mozzarellaost, till topping
GÖR SÅ HÄR
Tomatsåsen: Skala och finhacka vitlök. Värm oljan i en kastrull på medelvärme och låt den fräsa i oljan tills den har mjuknat.
Tillsätt tomatpuré, fräs några minuter. Häll på krossade tomater, tillsätt japansk soja, svartpeppar, oregano, färsk basilika och grönsaksbuljongtärning. Rör om och låt såsen småkoka i 15- 20 minuter så att tomatsåsen blir mustig och god och såsen reduceras något. Under tiden kan du förbereda kycklingen.
Panering: Dela filéerna i mitten. Placera filéerna mellan två plastfolie och banka ut kycklingen så att den blir ca 1 cm tjock.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Förbered tre separata skålar. En med vetemjöl blandat med paprikapulver, oregano, salt. Och i den andra med lätt uppvispat ägg, och i den tredje panko blandat med sesamfrön.
Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget, och slutligen täckt den ordentligt med pannkakor-blandningen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt i ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg filéerna i ett hushållspapper för att droppa av överflödig olja.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ner den panerade kycklingen i tomatsåsen och toppa med mozzarella-ost. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter.
Servera till nykokt pasta och resten av den goda tomatsåsen. Ringla gärna lite balsamico över och njut!