Den här receptet på är magiskt gott! Krispiga. Den doftande blandningen av grillkryddor, oregano och smör tillsammans med vitlöken. Perfekt tillbehör till nästan allt.
4 port
30 min
INGREDIENSER
Ingredienser:
900 g fast potatis
1 tsk salt
25 g smör
½ dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk grillkrydda
2 tsk oregano krydda
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar efter smak
ANNONS:
Edit Template
GÖR SÅ HÄR
Skär potatisen i mindre bitar utan att skala den. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Se till att potatisen inte kokas för länge så den fortfarande är fast. Häll av vattnet och lägg potatisbitarna i en ugnssäker form.
Sätt ugnen 225 grader.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt olivolja. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner dem i kastrullen tillsammans med grillkryddan, oreganon och paprikapulvret. Värm upp detta på medelhög värme för att låta smakerna blanda sig väl.
Häll smör- och kryddblandningen över potatisen i formen. Se till att alla potatisbitar täcks jämnt med blandningen.
Stek i ugnen i cirka 20 minuter eller tills potatisen har fått en härlig gyllenbrun.
Ta ut formen från ugnen och servera direkt. Smaka av med lite extra salt och peppar om det behövs. Servera med din favoritsås och njut!