15 nov 0223

Vitlökspoatatis

Vitlökspotatis är något av det godaste som finns!

Den här receptet på är magiskt gott! Krispiga. Den doftande blandningen av grillkryddor, oregano och smör tillsammans med vitlöken. Perfekt tillbehör till nästan allt. 

4 port

30 min

INGREDIENSER

Ingredienser:

  • 900 g fast potatis
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • ½ dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 tsk oregano krydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak

ANNONS:​

Edit Template

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär potatisen i mindre bitar utan att skala den. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Se till att potatisen inte kokas för länge så den fortfarande är fast. Häll av vattnet och lägg potatisbitarna i en ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen 225 grader.
  3. Smält smöret i en kastrull, och tillsätt olivolja. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner dem i kastrullen tillsammans med grillkryddan, oreganon och paprikapulvret. Värm upp detta på medelhög värme för att låta smakerna blanda sig väl.
  4. Häll smör- och kryddblandningen över potatisen i formen. Se till att alla potatisbitar täcks jämnt med blandningen.
  5. Stek i ugnen i cirka 20 minuter eller tills potatisen har fått en härlig gyllenbrun. 
  6. Ta ut formen från ugnen och servera direkt. Smaka av med lite extra salt och peppar om det behövs. Servera med din favoritsås och njut!

MER RECEPT

snabb bearnaisesås
Tandoori kycklingspett
Curry kycklingröra
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Krämig potatisgratäng
Brushetta zofias kök
tsatsiki Zofias kök
Fluffigt ris Zofias kök
Tonfiskröra Zofias kök
potatissallad Zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
brysselkål med parmesanost och panko
Vattenmelonsalad med jordgubbar
kryddiga klyftpotatis
Pizzabrös zofias kök
entrecôte
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Pizza på potatis
potatissallad med purjolök Zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Smördegspaj med kantareller
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Små cheesecake
Indiskt ris -Zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Jasminris-till asiatiska matträtter
Glaserade morötte Zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
turkisk bulgursallad -zofias kök

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.