26 okt 20223

Recept på:

Brysselkål med parmesanost och panko

Ugnsrostad brysselkål med parmesanost och panko. Perfekt tillbehör eller ät som den är. 

4 port

35-40 min

INGREDIENSER


500 g brysselkål
………………………………………………………………………….

2 nypor flingsalt
………………………………………………………………………….

2 msk olivolja 
………………………………………………………………………….

20 g smör
………………………………………………………………………….

1 dl panko eller ströbröd  
………………………………………………………………………….

Svartpeppar efter smak
………………………………………………………………………….

2 msk flytande honung
………………………………………………………………………….

100 g riven parmesanost 
………………………………………………………………………….

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala bort det yttersta skalet på brysselkålen. Dela dem i halvor. Lägg  på en smord plåt. Salt, peppar och ringla över honung. Hyvla smöret och lägg på. Strö över panko och parmesanost.  

3. Stek i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills brysselkålen får en fin stekyta.

Du kanske också gillar

potatissallad Zofias kök
Krämig potatisgratäng
Små cheesecake
Fluffigt ris Zofias kök
entrecôte
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Vattenmelonsalad med jordgubbar
tsatsiki Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Smördegspaj med kantareller
Glaserade morötte Zofias kök
Curry kycklingröra
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Inbakad getost i filodeg
turkisk bulgursallad -zofias kök
brysselkål med parmesanost och panko
Indiskt ris -Zofias kök
kryddiga klyftpotatis
Tonfiskröra Zofias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.