En riktigt fräsch och krämig cheesecake i glas med krossade drömmar.
4 -6 port
30-45 min
INGREDIENSER
Passionsfruktcurd:
1 dl färskpressad citronjuice
5-6 st passionsfrukter
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
50 g rumsvarmt osaltat smör
Cheesekakefylning
14 st drömmar eller andra kex funkar bra
200 g cream cheese
2 ½ dl vispgrädde
½ dl dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Passionscurd: Gröpa ur passionsfrukten och lägg i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser rör om allt. Låt sjuda på låg värme under omrörning, tills den tjocknar. Ta av värmen och rör ner smöret. Häll i en glasburk och låt kallna helt.
Vispa ihop färskost, vispgrädde, vaniljsocker och florsocker till en krämig konsistens.
Krossa kexen till fina smulor. Var sedan med passionscurd, färskost-krämen och kexsmulor. Ställ i kylen en stund innan serveringen.
1 kg lax
1 nypa salt
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl creme fraiche
1 msk grön pesto
2 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 msk olivolja
Några blad färsk basilika
PANERING
1 ½ dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 ½ msk paprikapulver
Salt & peppar
1/2 tsk chilipulver
2 tsk grillkydda
SÅS
2 vitlöksklyfta, riven
2 dl sweet chilli
2 mak ostronsås
1 msk ingefära, riven
½ dl ketchup
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingen i munsbitar. Blanda yoghurt, vitlök och salta. Vänd runt kycklingen i marinaden.
PANERING
Panering:Blanda ihop alla ingredienser till paneringen i en djup skål och vänd kycklingen bitar runt så att den täcks överallt. Ställ åt sida.
FRITERA
Hetta upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i flera omgångar tills de är riktigt gyllenbruna och krispiga ( ca 2 min). Ställ på en hushållspapper och låt olja rinna av.
SÅS
3. Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta upp en djup stekpanna med olja. Häll i såsen och låt kokas hastigt på hög värme. Lägg den friterade kycklingen i pannan och vänd runt så att de täcks helt. Toppa med salladslök och strö sesamfrön över. Servera med ris eller i en salladsblad.