Det kan vara en av dem saftigaste mjukkaka jag har ätit. Mjuk, syrlig och otrolig saftig. Kakan blir extra fin att baka i Nordic Ware form. Formen heter “Brilliance” bakform 1,2L Här finns det.
8-10 bitar
45 min
INGREDIENSER
1 ½ dl vispgrädde
1 msk citronsaft, till att grädde
2 ägg
1,5 dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
Citronsaft av ½ citron
Rivet skal av en citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
Glasyr
½ dl florsocker
Ca 2 msk saft från citron
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 190 under- och övervärme.
Smöra och bröa en bakform 1,2 l. Den jag har använt är från Nordic Ware, då är det superviktigt att bröa formen noggrann.
Blanda grädden och citronsaften i ett glas och låt stå i 10 minuter.
Blanda ihop torra ingredienser, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver i en bunke.
Vispa smöret och sockret tills det blir riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
Tillsätt citronsaften och citronskal. Tillsätt de torra ingredienserna och grädden, i flera omgångar. Vänd med en slickepott till en tjock smet. Tillsätt vallmofrön om rör runt.
Häll smeten i form. Grädda i ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna en stund innan du stjälper upp den på ett fat.
Blanda citronsaft och florsocker och prova dig fram tills du får en rinnande glasyr och häll sedan över kakan. Servera och njut!