Chocolate chip cookies amerikansk klassiker sega i kanter och lite mjuka i mitten. En av mina favorit kakor!
Tips: För att få smöret mjuk använd en osthyveln och hyvla tunna skivor den blir perfekt som rumsvarmt smör.
ANNONS:
Edit Template
16 st
45-50 min
INGREDIENSER
200 g smör, rumstempererat
1.5 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 ½ dl mörk chokladknappar eller 200 g grovhackad choklad
100 g vit chokladknappar
Gör så här:
Ta fram smöret och låt stå i rumstemperatur så den blir mjuk (har du bråttom, använd en osthyvel och hyvla tunna skivor av smör).
Värm upp ugnen på 200 grader.
Vispa smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och fortsätt att vispa tills smeten går ihop.
Tillsätt sedan de torra ingredienser (förutom chokladen) och arbeta in till en smidig kakdeg.
Tillsätt chokladknapparna (spara ca ½ dl av varje choklad) och arbeta in de degen.
Skopa ut smeten i en plåt klädd med bakplåtspapper ( ha en bra marginal i mellan). Enklaste är att använda dig av en glasskopa, saknar du en, det går lika bra att använda dig av två st matskedar och klicka ut smeten eller rulla för hand till små bollar.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.
Lägg på resterande chokladknappar medan kakorna är fortfarande varma. Låt svalna på plåten helt innan du flytta över kakor.