Chocolate chip cookies

23 sep 2023

Chocolate chip cookies amerikansk klassiker sega i kanter och lite mjuka i mitten. En av mina favorit kakor!

Tips: För att få smöret mjuk använd en osthyveln och hyvla tunna skivor den blir perfekt som rumsvarmt smör.

ANNONS:​

Edit Template

16 st

45-50 min

INGREDIENSER

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa  salt
  • 1 ½  dl mörk chokladknappar eller 200 g grovhackad choklad
  • 100 g vit chokladknappar 

Gör så här:

  1. Ta fram smöret och låt stå i rumstemperatur så den blir mjuk (har du bråttom, använd en osthyvel och hyvla tunna skivor av smör).
  2. Värm upp ugnen på 200 grader. 
  3. Vispa smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och fortsätt att vispa tills smeten går ihop. 
  4. Tillsätt sedan de torra ingredienser (förutom chokladen) och arbeta in  till en smidig kakdeg. 
  5. Tillsätt chokladknapparna (spara ca ½ dl av varje choklad) och arbeta in de degen. 
  6. Skopa ut smeten i en plåt klädd med  bakplåtspapper ( ha en bra marginal i mellan).  Enklaste är att använda dig av en glasskopa, saknar du en, det går lika bra att använda dig av  två st matskedar och klicka ut smeten eller rulla för hand till små bollar.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. 
  8. Lägg på resterande chokladknappar medan kakorna är fortfarande varma. Låt svalna på plåten helt innan du flytta över kakor.

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template