Denna variant av fiskgratäng är fylld med smak från den krämiga fetaosten och har en härlig smak av dill. Jag älskar gratinerad mat och det mesta sköter sig maten själv i ungen. Jag har serverat med pressad potatis och ett klick på, mums så gott!
ANNONS:
4 port
30-35 min
INGREDIENSER
500 g fiskfilé (till exempel torsk eller kolja)
2-3 purjolökar
2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
3 dl matlagningsgrädde
Citron skal av 1 citron
20 g dill färsk eller fryst
Salt och svartpeppar efter smak
Smör eller olja för att smörja formen
4-5 citronskivor
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen till 200 grader.
Skär purjolöken i tunna skivor. Skölj noggrann och lägg i en durkslag.
Lägg fiskfilé på en hushållspapper och torka gärna av den.
Blanda grädde, citronskal, riven vitlök, finhackad dill och smula ner fetaosten. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Smörj en ugnssäker form och fördela purjolöken jämnt i botten.
Placera fiskbitarna ovanpå purjolöken. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
Häll över såsen på fisken så att allt täcks jämnt. Lägg några citronskivor ovanpå.
Gratinera i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills gratängen är bubblande och gyllenbrun på toppen och fisken är genomstekt.
Ta ut och låt gratängen stå en stund innan du serverar. Servera med kokt potatis eller potatismos.