Krämig zucchini -och svamppasta 

Den här krämiga pastan med svamp och zucchini har milda smaker och går snabbt att tillaga. Ett perfekt sätt att variera en vegetarisk  middag i veckan. 

4

30-35 Min

  • 400 g pasta, valfri sort
  • 1 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyfta
  • 100 g grönkål 
  • 1 mellan stor zucchini
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 3 dl matlagningsgrädde ( Mildas 4%)
  • 1 grönsaksbuljong-tärning
  • 1 krm salt 
  • 1 krm svartpeppar, nymald 
  • 1 msk kinesisk soja 
  • 25 g smör till stekning 
  • 2 msk olivolja till stekning 

GÖR SÅ HÄR:

  1.  Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i lätt saltad vatten.
  2. Skal och hacka lök och vitlök. Skär upp zucchini i mindre, svampen i mindre bitar och grovhacka grönkål.

     

  3. Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja tills den blir mjuk. Tillsätt grönkålen och zucchini och stek några minuter. Lägg sedan över på en tallrik.
  4. Torka av pannan och lägg ner svampen och låt tills de släpper vätska och får lite färg. Lägg i en klick smör i pannan, vänd ner de stekta grönsakerna. Häll ner  grädde,  smula ner buljongen. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan puttra i ca 3 minuter.
  5. Tillsätt riven ost, och lite pastavatten. Tillsätt sojan och  rör om.

     

  6. Blanda sedan ner pastan och toppa med lite riven ost  och servera det direkt. 

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​