Servera med valfria tillbehör som klyftpotatis eller varför inte göra en kycklingwrap så har du en perfekt vardagsmiddag som garanterad att kommer hela familjen gilla!
ANNONS:
4 port
45-50 min
INGREDIENSER
ca 1,5 kg kycklinglårfilé
1 tsk oregano
2 tsk grillkrydda
1 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 msk lökpulver
1 tsk curry
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk kinesisk soja
1/2 dl olivolja
1 msk senap, klassiskt
1 msk flytande honung eller ljus sirap
4-5 st vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 röda paprikor
citronsaft av 1/2 citron
Några citronskivor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina kycklingen om den är fryst.
Dela paprika i mindre. Skala och hacka löken i klyftor. Lägg allt i en ugnsform.
Marinera kycklingen med samtliga ingredienser och massera in kryddor ordentligt.
Placera kycklingen på grönsaker. Lägg på några citronskivor och tillaga mitt i ugnen i ca 35–40 minuter. När halva tiden har gått-vänd filéerna så de stekas på båda sidor.