Kryddiga klyftpotatis

14 juni 0223

Så gör du bästa klyftpotatisen i ugn! 

Hemligheten ligger i dels att skära potatisklyftor jämna stora, men framförallt grydda potatisen ordentligt och snåla  inte med olja.  Och  se till att klyftorna ligger fritt och inte mot eller på  varandra.

Vi som har följt mig länge vet att jag är en riktigt potatis älskare, älskar potatis i alla dess former. 

4 port

45 min

INGREDIENSER

 

  • 6-7 stora fast potatisar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt & peppar
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk curry
  • 2 msk majsstärkelse

Majodipp:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk sweet chili
  • 1-2 st vitlöksklyftor, pressade
  • Salt & peppar
  • 1 tsk sesamolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatis ordentligt. Skära  potatisar i fyra klyftor (skala inte). Skölj igen som du får bort all stärkelse. Lägg potatisklyftor på en  kökshandduk och torka av.   
  3. Lägg potatisklyftor i en stor bunke. Häll i olivolja och samtidigt ingredienser och rör allt ordentligt.
  4. Lägg på en plåt med skalet nedåt och grädda i ca 30-40 min, beroende storlek på potatisen. Eller tills de har fått en fin färg och ser krispiga ut.
  5. Majodipp: Lägg majonnäs i en skål och blanda ihop med övriga ingredienser.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.