6 juli 2023

Frikadeller i mustig tomatsås

Frikadeller i tomatsås är en italiensk klassiker, servera med pasta och njut!



ANNONS:​

4 port

45 tim

INGREDIENSER

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja till stekning 
  • 2 pack krossade tomater ( 800 g) 
  • 2  msk tomatpure 
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 msk paprikapulver 
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsakrbuljongtärning
  • 1 msk socker eller honung
  • 1 tsk salt
  • 1⁄2 tsk svartpeppar
  • 1 msk japansk soja 
  • 1 tsk vitvinäger 

 

Frikadeller:

  • 500 g nöttfärs 
  • 1 gul lök
  • 20 g färsk basilika 
  • 1 msk grön pesto
  • 1 dl riven parmesanost 
  • 1 tsk vitlökspilver 
  • 1 ägg 
  • ½  dl ströbröd 
  • 1 dl mjölk 
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar 

Gör så här:

  1.  Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja tillsammans med tomatpuré och oregano  tillsätt i tomatkross, vatten, socker, soja, vinäger, salt och svartpeppar och buljongtärning. Koka på medelvärme ca 5-7 min eller tills såsen blir mustigt. Under tiden kan du förbereda frikadellerna.
  2. Blanda ströbröd  med mjölk och låt svälla i ca 5 min . Skala och finhacka lök. Rör ihop med färs, ägg och salt. Finhacka basilika och blanda ner. Forma till stora frikadeller. 
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek  frikadeller så de får bara lite färg.  Lägg sedan ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud i 10–15 minuter. Servera frikadellerna med pasta och riven parmesan. Toppa med färsk basilika och njut! 

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template