Pasta med räkor, chili, vitlök och tomat. En enkel men lyxig pasta med räkor. Den ultimata vardagsrätten då det går snabbt och enkelt att laga.
4 port
30min
INGREDIENSER
450 g spaghetti
3 vitlöksklyftor
1 krm chili flakes
300 g stora skalade räkor
½ dl olivolja
1 schalottenlök
250 g körsbärstomat
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt
1 msk tomatpure
ca 20 g bladpersilja, finhackad
1 klick smör
ca 1 dl riven parmesanost
GÖR SÅ HÄR
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka, lök, vitlöksklyftorna, persilja och dela tomater i mitten.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och chili flakes. Därefter tillsätts räkorna, och stek i några minuter. Lägg sedan över på en tallrik.
Fräs lök i samma stekpanna tills den blir mjuk. Tillsätt tomat och locka till medelhög värme i 5 minuter. Tillsätt tomatpure och fräs i ytterligare 3-4 min. Salta och peppra.
Vänd i de stekta räkor och 2 dl av pastavattnet och persilja. Blanda ner spaghettin i såsen och tillsätt parmesanost och en klick smör. Rör om alla och toppa med persilja.