Kycklingwok är något jag lagar väldigt ofta men nyligen har jag upptäckt en hemlighet som tar din kycklingwok till helt annan nivå. När ni själva får prova receptet kommer ni förstå det magiska bakom dessa hemliga ingredienser. Bakpulver eller bikarbonat använder jag för att kycklingen ska bli mörare och saftigare.
ANNONS:
Ingredienser:
– 1 kg kycklingfilé
– 2 tsk bakpulver eller bikarbonat
– 1,5 msk majsstärkelse
– 2-3 vitlöksklyftor, pressade
– Salt & peppar, efter smak
– 1 röd paprika
– 1 grön paprika
– 1 knippa salladslök
– 1 lagom stor zucchini
– Cirka 200 g färska champinjoner
– 1-2 morötter
– Olja till stekning
Sås:
– 1 dl sweet chilisås
– 2 msk farinsocker eller strösocker
– 1 dl ostronsås
– 2-3 msk japansk soja
– 1 msk majsstärkelse
– 1 msk riven färsk ingefära
– 1 msk risvinäger
– 1 kycklingbuljongtärning eller fond (löses upp i 1 dl kokande vatten)
ANNONS:
ANNONS: