Kycklingwok

7 maj 0223

Kycklingwok är något jag lagar väldigt ofta men nyligen har jag upptäckt en hemlighet som tar din kycklingwok till helt annan nivå. När ni själva får prova receptet kommer ni förstå det magiska bakom dessa hemliga ingredienser. Bakpulver eller bikarbonat använder jag för att  kycklingen ska bli mörare och saftigare. 

ANNONS:

Edit Template

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

Ingredienser:
– 1 kg kycklingfilé
– 2 tsk bakpulver eller bikarbonat
– 1,5 msk majsstärkelse
– 2-3 vitlöksklyftor, pressade
– Salt & peppar, efter smak
– 1 röd paprika
– 1 grön paprika
– 1 knippa salladslök
– 1 lagom stor zucchini
– Cirka 200 g färska champinjoner
– 1-2 morötter
– Olja till stekning

Sås:
– 1 dl sweet chilisås

– 2 msk farinsocker eller strösocker
– 1 dl ostronsås
– 2-3 msk japansk soja
– 1 msk majsstärkelse
– 1 msk riven färsk ingefära
– 1 msk risvinäger
– 1 kycklingbuljongtärning eller fond (löses upp i 1 dl kokande vatten)

ANNONS:

Edit Template

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Skära kycklingen i tunna strimlor. Blanda med  majsstärkelse, bakpulver, salt och färskpressad vitlök.
  2. Skala moroten och skär den sedan i smala stavar, skär paprikan, champinjonerna och zucchinin och salladök  i mindre bitar. Ställ åt sidan.
  3. .Lösa buljongtärningen i 1 dl kokande vatten. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål.
  4. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek kycklingen på hög värme. Lägg den färdigstekta kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. I samma panna, stek grönsakerna och champinjonerna hastigt tills de får en stekyta.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll över den såsen. Koka i 1-2 minuter på hög värme tills såsen har tjocknat lite. 
  7. Servera nudlar eller ris och njut!

MER RECEPT

ANNONS:

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template