Jordgubbstiramisu är superenkel och fantastisk gott, tar ca 30 minuter att fixa en sån här lyxig jordgubbstiramisu.
10-12bitar
30 min
INGREDIENSER
2 pack. savoiardi kex ( 2×200 g)
500 g mascarpone
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
Jordgubbspuré:
1 dl koncentrerad jordgubbssaft
2,5 dl vatten
Saft av 1 citron
1 liter färska jordgubbar eller ca 250 g frysta
1 msk florsocker
GÖR SÅ HÄR
Vispa mascarpone, grädde, vaniljsocker och florsocker i en bunke. Vispa till en fluffig kräm.
Jordgubbssås: Skölj och snoppa jordgubbarna (tina om är frysta). Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft till en slät puré (spara en del till garneringen).
Blanda ut saften med vatten. Tillsätt citronjuice och häll i en djup skål.
Doppa kexen hastigt i saften och lägg sedan på en serveringsbricka/fat.
Fyll en spritspåse med mascarponekräm och spritsa på kexen. Ringla över jordgubbspuré: Upprepa sedan proceduren på samma sätt.
Dekorera med jordgubbar och garnera med blommor (blommor är ätbara).