Mjuka citronkaka med lyxig citronfrosting

MARS 19, 2021

En drömgod, lyxig, lättbakat citronkaka med en härlig citronfrosting

Kakan bakas i en ungsform 30×20 cm.

 Viktigt- att tänka på att både smör och färskost ska vara rumstempererad när du ska göra frostingen.

12-15

45 Min

INGREDIENSER

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • skal av 1 citron

Citronfrosting:

  • 200 g färskost, rumsvarmt
  • 125 g smör, rumsvarmt 
  • 2 dl florsocker
  • Citronsaft + skal av 1 citron 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en ugnsform (30 x 20 cm) med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
  4. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
  5. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten, och därefter häll i mjölkblandningen. Vänd ihop till en slät smet.
  6. Häll smeten i en ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
  7. 6.Låt kakan svalna helt i formen.
  8. Citronfrosting: Vispa smör, färskost och florsocker till en slät kräm. Tillsätt citronsaft och skal och vispa lite till.
  1. Släpp upp kaka på en serveringsbricka och gör hål på hela kakan. Bre frostingen över kakan och skär upp i bitar, eller skär först upp bitarna och spritsa på krämen. Garnera med citronskal.

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​