En drömgod, lyxig, lättbakat citronkaka med en härlig citronfrosting
Kakan bakas i en ungsform 30×20 cm.
Viktigt- att tänka på att både smör och färskost ska vara rumstempererad när du ska göra frostingen.
12-15
45 Min
INGREDIENSER
3,5 dl vetemjöl
3 st ägg (ekologiska)
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
Citronfrosting:
200 g färskost, rumsvarmt
125 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
Citronsaft + skal av 1 citron
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en ugnsform (30 x 20 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten, och därefter häll i mjölkblandningen. Vänd ihop till en slät smet.
Häll smeten i en ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
6.Låt kakan svalna helt i formen.
Citronfrosting: Vispa smör, färskost och florsocker till en slät kräm. Tillsätt citronsaft och skal och vispa lite till.
Släpp upp kaka på en serveringsbricka och gör hål på hela kakan. Bre frostingen över kakan och skär upp i bitar, eller skär först upp bitarna och spritsa på krämen. Garnera med citronskal.