Mjuk pepparkaka riktigt saftig, smakrik och god. En mjuk pepparkaka kommer aldrig göra dina gäster besvikna när du servera den på adventsfika, julbord eller luciafika, med sig saftighet och det ljuvliga doften gör att det blir svårt att motstå.
10-12
45 Min
INGREDIENSER
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
150 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1 tsk bikarbonat
2 dl gräddfil eller naturell yoghurt
1 dl lingonsylt
Garnering:
Florsocker
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ det åt sidan.
Smöra och bröa en sockerkaksform ca 2,5 l.
Bland ihop de torra ingredienser mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och poröst ca 10 minuter.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Tillsätt sedan lingon och det smöret och vänd försiktig till en klumpfri smet.
Häll smeten formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Gräddningstiden kan variera till ca 40-45 minuter, det bero på vilken typ av form du använder. Jag har använt en “Nordic Ware bakform” som håller mycket högre värmen.