Saftiga och smakrika järpar. Dessa lättlagade biffar passar så bra att servera med gräddsås och kokt potatis.
6 Proportioner
30 Min
INGREDIENSER
1 kg nötfärs ( fetthalt 20 %)
1/2 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk kalvfond
1 msk senap
1 gul lök, finriven
1 nypa salt
1 msk vegeta
2 tsk grillkrydda
Svartpeppar
Smör & olja till stekning
ANNONS:
GÖR SÅ HÄR
Skala och finhacka löken. Stek på svag värme tills den börjar få färg utan att den bränns
Blanda ströbröd, mjölk, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla några minuter.
Lägg färsen i en bunken och övriga kryddor. Tillsätt den stekta löken och blanda väl allt.
Forma till avlånga järpar och stek snabbt på båda sidor i olja och smör på hög värme så att de får stekyta ( biffar tillagas klart i ugnen). Lägg dem i en ugnsform. Sätt in i nederdelen av ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.