Mini Pavlova med mangocurd

MARS 22, 2022

Frasiga och segmjuka inuti, fyllda med mangocurd, fluffig grädde och färsk mango. En perfekt efterrätt till påsen.

Pavlova är det här en perfekt dessert att förbereda dagar innan, både marängen och curden sätta ihop precis när det är dags att servera. Hur smidigt som helst!

Mangocurd kan förberedas 1-2 daga innan och förvara i kylen.

8 portioner

40-60 min

INGREDIENSER

Marängbotten

  • 3 äggvitor (stora ägg) 
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk maizena

Mangocurd:

  • ca 250 g fryst mango, tinad
  • Limsaft av 2 st lime 
  • 3 msk strösocker
  • 3 äggula
  • 50 g smör

Topping:

  • 3 dl grädde
  • ca ½ färsk mango 
  • Blåbär 

GÖR SÅ HÄR

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tills den blir riktigt hårt. Tillsätt strösocker ( lite i taget)  och citronsaft och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
  3. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa (spritsa två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir lite djupning i mitten), ca 10-12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda på 150 grader i 15 minuter, och sänk sedan värmen efter 15 min till 100 grader, och grader ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen om den är klara, den ska vara hård utanpå och lite mjuka inuti. Låt svalna på galler.
  5. Mangocurd: Mixa mangon slät i en matberedare eller med  stavmixer(tina inna om den är fryst). Lägg mangopuré en kastrull, tillsätt strösocker och pressad limesaft. Koka upp. 
  6. Tillsätt äggulor och låt sjuda under omrörning på lågt värme tills krämen tjocknar (viktigt att det inte kokar för snabbt).
  7. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret i kubbar. Häll upp i en skål och låt den svalna, ställ sedan i kylen.
  1. Topping: Vispa grädden fluffigt, och skär mango i tunna skivor.  Lägg en klick mango curd på marängbotten, toppa med vispad grädde och garnera med mango frukt och bär.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.