HEM
OM ZOFIA
RECEPT
KONTAKT
Menu
HEM
OM ZOFIA
RECEPT
KONTAKT
LADDA MER
End of Content.
Edit Template
Filmjölksbröd
NOVEMBER 21, 2020
Filmjölkslimpa är verkligen super enkelt att baka och så gott, håller sig saftig i flera dagar går också bra att frysa in. Du kan byta ut till andra sorts nötter eller torkade frukter, jag har i min limpa fikon, russin och valnötter. 1 limpa
1 Limpa
70-90 Min
INGREDIENSER
4 dl vetemjöl
3 dl fi fiberhavregryn eller vanlig havre
5-6 st torkade fikon ( fin hackade )
1 dl linfrön
1 dl russin
1 tsk honung
1 dl valnötter grov hackade
4 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i filmjölk, honung och fikonen. Rör ihop allt till en kladdig smet.
Häll upp smeten i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter.
Ta upp limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.
ANONNS:
Liknande inlägg
FRUKOST
Burrata macka
October 7, 2023
DRYCK
,
FRUKOST
Ingefärsshot med citron & honung
January 23, 2022
FRUKOST
Amerikanska pannkakor
April 21, 2021
BRÖD
,
FRUKOST
Filmjölksbröd
November 21, 2020
BRÖD
,
FRUKOST
Kesobröd med paprika och soltorkade tomater
July 12, 2020
Instagram
Facebook
Youtube
Recept som kommer få dig lyckas i köket.