Filmjölksbröd

NOVEMBER 21, 2020

Filmjölkslimpa är verkligen super enkelt att baka och så gott, håller sig saftig i flera dagar går också bra att frysa in. Du kan byta ut till andra sorts nötter eller torkade frukter,  jag har i min limpa fikon, russin och valnötter.  1 limpa 

1 Limpa

70-90 Min

INGREDIENSER

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl fi fiberhavregryn eller vanlig havre
  • 5-6 st torkade fikon ( fin hackade )
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 tsk honung
  • 1 dl valnötter grov hackade
  • 4 dl  filmjölk
  • 1 1/2 tsk bikarbonat

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Rör i filmjölk, honung och fikonen. Rör ihop allt till en kladdig smet.
  4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter.
  6. Ta upp  limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.