Hemgjord glass är så enkel att göra, och ingen glassmaskin behövs. Otroligt god och krämig glass med både smält och krossad choklad. Glassen blir ganska söt om du väljer att använda ljus choklad därför är det bra om man blanda häfte ljus och mörkt choklad för att balansera det sötma eller prova dig fram med dina favoriter smaker.
1. Vispa grädden fluffig i en bunke, börja med att vispa på låg hastighet sedan ökar du hastigheten vid slutet av vispningen.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda väl.
3. Smält en tredjedel av chokladen över ett vattenbad eller mikro. Låt svalna.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Häll sedan den smälta chokladen över (använd ett smörs kniv liknade för att fördela chockade i glassmeten).
5. Hacka resten av chokladen strö över glasen. Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen i ca 3-4 Tim.