Bonuty-brownies

APRIL 18, 2020

Ett utav mina favorit! Brownie med kokos fyllning det blir en härlig kombination. Och just kokos och choklad är ju två smaker som passar otrolig bra ihop! Alltså mjuk, krämig och kladdig, och toppad  med  mörk choklad.

Ca 15 bitar

60 min

INGREDIENSER

  • 125 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörkt choklad
  • 1 nypa salt

Kokosfyllning:

 
 
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g ( färdig kokt)
  • 200 g kokos
  • 2 tsk vaniljsocker

Chokladganache:

  • 120 g mörk choklad 55%
  • 1 dl vispgrädde

Garnering:

  • Färska hallon fyllda med kolasås
  • Hackad choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätta ugnen på 175 grader.
  2. Klä en form ca 30×20 cm med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull och ta bort värmen.
  4. Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, röra om hela tiden tills all choklad har smält. Häll den smälta chokladen i en stor skål och rör ner  socker i chokladen. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
  5. Vänd ner dem torra ingredienser blanda till en klumpfri smet.
  6. Fördela smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Låt sedan kakan  stå i kylskåpet i ca. 1 tim. för att svalna.Kokosfyllning-
  7.  Rör ihop den kondenserade mjölken med kokos och vaniljsocker, tryck ut på kladdkakan och ställ i kylskåpet i ca 30-45 min.Chokladganache-
  8.  Hacka chokladen i mindre bitar. Värm upp grädden och häll sedan den varma grädde över chokladen, låt stå någon min. Röra sedan om  tills chokladen är smält och det blir en blank och fin. Låt svalna rumstemperatur.
  9. Bred över den smälta chokladen över kokostäcket. Låt stelna i rumstemperatur då blir det lättare att  skär genom chokladen. Tips: låt kniven stå  i varmt vatten innan du skär dina rutor.
  10. Generera med hackad choklad och kola-fyllda hallon.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.