Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har löst sig. Dra av från plattan när blandningen börjar koka.
Lägg gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter.
. Tillsätt vaniljsockret och låt stå en lite stund.
Sila sedan pannacotta genom en sil i en stor skål och täck med plastfolie och låt stelna i kylen för att stelna, det tar ca 3-4 tim. (viktigt att pannacotta stelna helt).
Kladdkakan: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform 23-24 cm i diameter, både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar och låt smält i smöret. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker i en bunke med en ballongvisp ( vispa inte för länge så du inte släpper in luft i smeten).9. Rör ner dem torra ingredienser, tillsätt sedan den smälta smöret. Rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. När kanterna börjar bli genom gräddade då är kakan klar, och i mitten mjukare när du ska ”skaka” på formen så ska den fortfarande dallra lite.
Ställ in formen i kylen eller frysen 1 tim. så att den sätter sig.
Ta ut pannacotta ur kylen och vispa till fluff. Fyll sedan en spritspåse och på kladdkaka. Toppa med björnbär och florsocker.