Pannacotta med salt karamell & daim

DECEMBER 20, 2021

Pannacotta med salt karamell & daim

Fantastiskt god vaniljpannacotta med salt karamell, blir ett perfekt dessert på nyårsafton.

6-7 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

    • 5 dl vispgrädde
    • 1 påse vegegel eller 2 st gelatinblad
    • 1/2 dl strösocker
    • 1 msk vaniljsocker 

    Garnering:

    • ca 1 dl saltad  kolasås ( färdigköpt i tub)
    • Dina att strö på
    • Blåbär

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna lite.
  2. Om du använder gelatinblad: Blötlagda gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinet och lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
  3. Häll upp i portionsglas (fyll en kannan och hälla upp pannacotta för att slippa kladd) eller i små formar som du sen ta loss pannacotta från formen. Låt stelna i kylen i 3-4 timmar. 
  4. Vänd upp pannacotta på en tallrik, enklaste att ta loss pannacotta genom att lägga formens i varm vatten i några sekunder (bara botten av formen) sedan dra en kniv runt pannacotta och vänd snabb på talrik.
  5. Häll över kolasåsen och strö över diamkross innan servering.
  6.  

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.