Fantastiskt god vaniljpannacotta med salt karamell, blir ett perfekt dessert på nyårsafton.
6-7 bitar
25-30 min
INGREDIENSER
5 dl vispgrädde
1 påse vegegel eller 2 st gelatinblad
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
ca 1 dl saltad kolasås ( färdigköpt i tub)
Dina att strö på
Blåbär
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna lite.
Om du använder gelatinblad: Blötlagda gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinet och lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
Häll upp i portionsglas (fyll en kannan och hälla upp pannacotta för att slippa kladd) eller i små formar som du sen ta loss pannacotta från formen. Låt stelna i kylen i 3-4 timmar.
Vänd upp pannacotta på en tallrik, enklaste att ta loss pannacotta genom att lägga formens i varm vatten i några sekunder (bara botten av formen) sedan dra en kniv runt pannacotta och vänd snabb på talrik.
Häll över kolasåsen och strö över diamkross innan servering.