När du är sugen på något extra gott men det ska gå snabbt och enkelt. Här har jag en superbra tips på wienerbröd på färdig smördeg fylld med vaniljkräm. Servera gärna med färska jordgubbar och njut.
9 stbitar
60 min
INGREDIENSER
1 pkt smördeg ( 255 g)
Vaniljkräm:
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1,5 msk majsstärkelse
Glasyr:
1 dl florsocker
1,5 msk vatten
Färska jordgubbar till serveringen
GÖR SÅ HÄR
Vaniljkräm: Häll mjölken i en kastrull, tillsätt äggulor, socker, vaniljsockret och maizena och koka upp på låg värmen under omrörning, koka tills den tjocknar. Ta av från värmen. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader:
Rulla ut smördegen. Dela smördegen till 9 st. lika stora fyrkanter.
Lägg en klick vaniljkräm och vik in kanterna på varje fyrkant mot mitten ( tryck ordentligt). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, eller tills de blir gyllenbruna.
Ta ut och låt svalna en stund.
Glasyr: Blanda florsocker med vatten i en skål till en jämn glasyr. Späd med mer vatten om det behövs lite i taget tills glasyren är smidig .Ringla sedan lite glasyr över och pudra med florsocker. Servera med skivade jordgubbar.