Mycket enkelt att göra dina egna bars. Passar perfekt till mellanmål eller att ha väskan när man är ute på språng.
Använd nötter, frön och torkad frukt det du har hemma.
6-7 bitar
60-90 min
INGREDIENSER
2 dl havregryn byt mot glutenfri
2 dl kokosflingor
1 dl hasselnötter
1 dl sötmandlar
0,5 dl solrosfrön
1 dl cashewnötter
1 dl pekannötter
Ca 8 st torkade fikon eller andra torkad frukt
0,5 dl honung
3 msk kokosolja
Dekoration:
150 g mörk choklad 70%
1 tsk kokosolja
GÖR SÅ HÄR
Börja med att rosta alla nötter i en stekpanna på medelvärme. Havregryn och kokosflingor rostar du separat, rosta tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.
Mixa alla nötter i en matberedare/mixer. Tillsätt kokosolja, honung och fikon (hacka fikonen i mindre bitar) och blanda ihop allt till en massan.
Tryck ut massan i en form 25 x 10 cm. klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen för att stelna ca 30-45 minuter.
Skär sedan dina bars i önskad stora bitar.
Hacka chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.
Doppa undersida av bars i chokladen och låt sedan stelna (vänd dem upp och ner på en galler ). Ringla över choklad och strö på nötter. Förvara bars i kylen.