Kokosrulltårta med vaniljfrosting & chokladganachen.
FEBRUARI 19, 2021
Super smarrig kokosrulltårta med fyllning av vaniljfrosting och täckt med chokladganachen. Dessutom är den helt glutenfri.
6-7 bitar
40-60 min
INGREDIENSER
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Fyllning
150 g smör
100 g färskost
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
‘
Garnering
150 g choklad
1 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, kokosflingor, kakao och bakpulver i en skål. Rör ner i äggsmeten till en klumpfri smet. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt 30 x 40. Grädda i 225 grader i 5–7 minuter.
Stjälp upp och vänd snabbt på en sockrad bakplåtspapper och dra av bakplåtspappret som kakan har gräddats på. Låt svalna helt.
Vispa ihop smör och färskost till en fluffig blandning.Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.
Bred ut frosting över kakan och rulla försiktigt ihop den från långsidan. Ställ sedan rulltårtan i kylskåpet i 30 minuter för att sätta sig
Värm upp vispgrädde i en kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Grovhacka chokladen och lägg i den varma grädden. Rör tills all choklad är smält.
Lägg rulltårta på en serveringsbricka och häll över chokladganachen. Strö på kokosflingor och ställ tillbaka i kylen innan du ska servera den.