MAJ 01, 2021

Brylepudding med karamellsås på en chokladkaka

Brylépudding med karamellsås på chokladkaka. Alltså den typen av brylépudding kallar jag magi, för det som händer är att brylépudding och chokladkaka byter plats under gräddningen. Ja ,då tänker du hur? Jag tänker exakt som dig. När du kommer vända kakan upp och ner efter att den har gräddas, då kommer du fatta jag jag menar.

Inspiration & recept av Netflix “Nadiya”

TIPS! Läsa igenom receptet noggrann, och inte ha för bråttom. Rumstempererade ingredienser som smör, ägg och mjölk. Och jag rekommenderar att du använder en sockerkaksform och inte springform eftersom kakan gräddas i ett vattenbad. 

Hur ser man att kakan är färdiggräddad?– När chokladkakan har flyter upp helt och hållet och Brylépudding sjunker ned.

8-10

1,5 tim

INGREDIENSER

kakan
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 2 dl farinsocker eller strösocker 
  • 3 ½ dl vetemjöl 
  • ½ dl kakao 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 tsk bikarbonat 
  • 1 nypa salt 
  • 2 ½  dl mjölk 
  • 1 ½  dl saltad kolasås ( köpt) i burk) 

Brylépudding:

  •  410 g  osötad kondenserad mjölk eller  4 dl standar mjölk 
  • 397 g söt kondenserad mjölk 
  • 4 ägg ( M/L)
  • 1 msk vaniljsocker 

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Kakan: Sätt ugnen på 180 grader under-  och övervärme. 
  2.  Smörj en sockerkaksform 24 cm i diameter och pudra med lite vetemjöl.
  3. Häll kolasåsen i botten av formen. Ställ åt sidan. 
  4. Rör ihop smör, ägg och socker i en bunken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i  äggsmeten. Tillsätt mjölk och rör till en klumpfri smet. Klicka ut smeten i formen jämnt, gärna med hjälp av en slev.
  5. Brylepudding: Vispa ihop den sötad och osötad kondenserade mjölken, vaniljsocker och ägg. Du kan vispa antingen med en elvisp eller i en mixer.
  6. Häll sedan äggblandningen på chokladsmeten, genom att använda baksidan av en sked och häll försiktigt. 
  7. Ställ formen i en djup form och häll kokande vatten i sidan av formen upp till halva formarnas höjd ( alltså kakan ska gräddas i ett bad). 
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. 
  9. Ta ut och låt svalna minst 30 minuter. Vänd sedan kakan upp och ner på en serverings fat och njut. 

ANNONS:​

Liknande inlägg

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​