Den här pasta är perfekt till vardag som till lite lyxigare middagar. Snabbt, lättlagat och lyxigt! Middag klart på ca 20-25 minuter. Toppa med parmesan & persilja.
ANNONS:
6 port
30 min
INGREDIENSER
Valfri pasta ( jag har använt färsk Fettuccine )
3 portionsbitar laxfilé (ca. 350 g )
1 röd paprika, finhackad
1 gul lök, finhackad
Salt & peppar efter smak
2,5 dl matlagningsgrädde ( 250 ml 4% Milda )
1 st grönsaksbuljong
Citronsaft av halv citron
Olivolja till stekning
Persilja till topping
Parmesan till topping
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med att finhacka lök och paprika. Hetta upp en stekpanna, fräs den finhackade löken, paprika mjuk. Vänd ner matlagningsgrädde och smula buljongen i. Låt allt sjuda ihop under omrörning på låg värme. Smakar av salt, peppar och citron. 2. Stek laxen i oljan ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Dela laxen i mindre bitar och häll ner såsen i laxen. Smaka av med salt och peppar. 3. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner den nykokta pasta och blanda tillsammans med laxsåsen.