Panerad Kycklinigfilee i ungen

JUNI 24, 2020

Så får du paneringen riktigt krispig och god utan fritös. Servera med BBQ-sås.

6 portioner

35 min

INGREDIENSER

    • Ca 500 g  kycklingfilé ( 3 st stora kycklingfiléer)
    • 180 g panko
    • 3 ägg
    • 1,5 dl vetemjöl
    • 1 tsk salt
    • 1 nypa svartpeppar
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 msk oregano krydda
    • 0.5 msk allkrydda (vegeta)
    • 1 tsk curry
    • 0,5 tsk vitpeppar, mald
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0,5 dl olja & 50 g smält smör att pensla med
    BBQ-sås:
    • 2 vitlöksklyftor, pressade
    • 0,5 dl sweet chilli
    • 2 msk balsamvinäger
    • 2 msk japansk soja
    • 2-3  msk vatten
    • 0,5  dl olivolja
    •  ca 0.5 dl  BBQ smoke
    • 1 msk färska örter som persilja, timjan,, basilika
    • 1 nypa salt
    • 1 nypa svartpeppar
    • 1/2 chilifrukt

GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela kycklingfileer i mitten.
    3. Lägg upp panko-ströbröd och vetemjöl på en bakplåtspapper ( för att slippa disk). Tillsätt samtliga kryddor och blanda med mjölet.
    4. Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp det lätt.
    5. Vänd först i vetemjöl, vänd runt så allt täcks.  Sen i ägget och avsluta i panko ströbröd, se till att du få ett jämnt lager ströbröd runt om hela.  upprepa till alla är panerade och lägg dem åt sida.
    6. Lägg ugnsgaller in i långpannan. Pensla galler med smält smör  & olja.  Stek in i ugnen ca 45-50 min. på 200 grader.  ( vänd om kycklingen efter 30 min). Pensla med BBQ-sås och pressa citronsaft på.
    7.  Om man önska att fritera: 
    8. Värm upp oljan i en djup stekpannan , stek kycklingen i ca 4 minuter på varje  sida  (testa så att kycklingen är genomstekta). Lägg dem sedan på hushållspapper för att olja ska sugas  upp.
    9. Tips: Skulle du laga mycket och vill behålla filéerna varma och krispiga, sätt ugnen på 100 grader och lägg dem på en ugnsgaller in i ugnen.
    10. Servera med färskpotatis och sallad.
  • ANONNS:

    Recept som kommer få dig lyckas i köket.