Gratinerad kycklingfilé med parmesanost och röd pesto. Enkel och supergod, middag klart på ca 30 minuter.
4 port
30 min
INGREDIENSER
4 st kycklingfiléer
1 msk grillkrydda
ca 1/2 burk röd pesto (180 g)
Salt & svartpeppar
2 klyfta vitlök
Några kvist färsk timjan eller 1 tsk torkad
0.5 dl parmesanost
ca 1 dl riven ost
ca 5-6 st kvisttomater, skivade
Olja & smör till stekning
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 190 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar, grillkrydda och pressad vitlök.
Värm upp en stekpanna och fräs fileerna på hög värme i olja (vid slutet lägger du i smöret) tills dem har får lite färg, i ca 1-2 minuter på varje sida. Lägg sedan över kycklinigfile i en ugnsform.
Skiva tomater i tunna skivor. Bre ett lager med pesto på kyckling. Lägg tomatskivor på, strö över riven ost och toppa med timjan. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.