Stekt ris med kyckling

OKTOBER 28, 2020

Stekt ris med kyckling och massor av grönsaker är en välkänd och älskad asiatisk rätt som erbjuder en explosion av smaker och dofter. Denna enkla rätt kan anpassas efter dina smakpreferenser och gör en läcker och mättande måltid som passar bra till lunch eller middag.

6 port

35 min

INGREDIENSER

    • Basmatiris (lång korning ris) Recept 
    • ca 700 g kycklingfilé
    • 1 gul paprika
    • 2 gula lökar
    • 1/2 spetskål ( av 800 g)
    • 2 st lagom stor morötter
    • Ca 2 dl frysta ärtor
    • 100 g frysta haricots verts
    • 3 msk kinesisk soja
    • 3-4 msk poke sauce
    • 3 ägg
    • 2 msk kycklingfond eller 2 st buljongtärning
    • 1 förp sockerärtor ( 150 g)
    • Salt & peppar
    • 1 msk currypulver
    • 3-4 sesamolja
    • Olja till stekning
    •  

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka risen enligt min video. 
  2. Skär kycklingen i små tärningar och krydda med salt, peppar och curry. Lägg åt sidan.
  3. Hacka paprikan och löken. Skaka morötter och skär i tunna strimmor. Strimla kålen.
  4. Hetta upp oljan i en djup pannan/kastrull. Stek kyckling tills den är genomstekt. Lägg sedan på en tallrik medan du steker grönsakerna.
  5. Stek grönsaker i samma panna ( börja med morötter & kålen) tills de mjuka. Tillsätt sedan resten av grönsaker, lök och stek några minuter. Tillsätt soja, sesamolja, poke sauce och kycklingfond.
  6. Stek riset i en annan stekpannan med olja. Gör lite plats i stekpannan och knäck äggen, rör runt tills äggen är färdigt stekta och blanda sedan ihop med riset. Smaka av med soja och sesamolja. Blanda sedan risen tillsammans med kyckling och grönsaker.
  7. Toppa med lime och sesamfrö.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.