Saftiga kycklingfiléer med vitlök, honung och timjan. Vi åt med tortillabröd, sallad, rödlök och majonäs. Passar att servera t.ex till sallad, klyftpotatis eller ris.
4 port
35 min
INGREDIENSER
3 kycklingfiléer
2 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
1 krm svartpeppar
3 vitlöksklyftor
30 g smör till stekning
Olja till stekning
Ca 1 msk timjan torkad eller fryst
GÖR SÅ HÄR
Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
Krydda filéerna med salt, peppar, grillkrydda och honung.
Värm upp en stekpanna med olja och stek filéerna tills dem är genomstekta, ca 7 minuter på varje sida. Vänd då och då. Lägg i hela vitlöksklyftor och låt dem stekas tillsammans med kycklingen.
Vid slutet av stekningen lägg i smöret, timjan kycklingfond och ös på med smöret. Stäng sedan av plattan och låt filéerna vila en stund. Testa gärna att kycklingen är klar, köttet ska inte vara rödrosa i mitten men inte heller över stekta då blir kycklingen torr, har du en termometer ska fileerna ha en innertemperatur på 72 grader. Lägg upp filéerna på en skärbräda och skär i snittar. Mosa vitlöksklyftorna med en gaffel och rör ihop. Ringla sedan över skyn på filéerna.