Kycklingmacka med pesto, soltorkade tommaste och mozzarella
28 feb 20223
Passar perfekt till en enkel lunch eller middag. Snabbt, gott och enkel!
2 port
15-20 min
INGREDIENSER
2 kycklingfiléer
1 msk olivolja, till stekning
1 klick smör, till stekning
1 tsk grillkrydda
1 nypa salt
1 krm svartpeppar
Macka:
1 baguette
150 g mozzarellaost, riven
1 dl grön pesto
ca 8 st soltorkade tomater
1 tsk oregano
Till servering:
Några kvistar basilika
Balnagmico
Gör så här:
Sätt ugnen till 200 grader.
Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda salt och peppar.
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna på medelhög värme tills de är genomstekta och fått en fin färg på båda sidor, ca 6-8 minuter.
Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg åt sidan.
Skär baguette på hälften och bred pesto på varje skiva. Fördela på soltorkade tomater. Lägg några skivor av den stekta kycklingen på brödet.
Strö över riven mozzarellaost och toppa med oregano.
Ringla över lite olivolja rosta dem i ugnen ca 5-7 minuter eller tills osten smälter.
1 kg lax
1 nypa salt
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl creme fraiche
1 msk grön pesto
2 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 msk olivolja
Några blad färsk basilika
PANERING
1 ½ dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 ½ msk paprikapulver
Salt & peppar
1/2 tsk chilipulver
2 tsk grillkydda
SÅS
2 vitlöksklyfta, riven
2 dl sweet chilli
2 mak ostronsås
1 msk ingefära, riven
½ dl ketchup
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingen i munsbitar. Blanda yoghurt, vitlök och salta. Vänd runt kycklingen i marinaden.
PANERING
Panering:Blanda ihop alla ingredienser till paneringen i en djup skål och vänd kycklingen bitar runt så att den täcks överallt. Ställ åt sida.
FRITERA
Hetta upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i flera omgångar tills de är riktigt gyllenbruna och krispiga ( ca 2 min). Ställ på en hushållspapper och låt olja rinna av.
SÅS
3. Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta upp en djup stekpanna med olja. Häll i såsen och låt kokas hastigt på hög värme. Lägg den friterade kycklingen i pannan och vänd runt så att de täcks helt. Toppa med salladslök och strö sesamfrön över. Servera med ris eller i en salladsblad.