Denna magiskt goda skolas kalla-såsen som gillas av de allra flesta till panerad fisk, och den klassiska tillbehöret- kokt potatis och gröna ärtor. Detta är bara för gott!
ANNONS:
Edit Template
4 port
25 min
INGREDIENSER
4 fiskfiléer (t.ex. torsk, rödspätta eller kolja)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl panko (ströbröd)
ca 1 dl raps eller solrosolja till stekning
Såsen:
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 dl Naturell yoghurt ( 3%)
1/2 dl hackad dill ( jag har uteslutit)
1/2 dl bostongurka
Saft från 1/2 citron
1 nypa socker
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att förbereda såsen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ i kylen.
Lägg vetemjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en annan skål. Blanda ströbröd, på en tredje tallrik.
Salta och peppra fisken lite lätt. Panera fiskfiléerna genom att först doppa dem i mjölet, sedan i äggsmeten och slutligen i ströbröd blandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek fiskfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Lägg fisken på en hushållspapper och låt olja rinna av.