En himmelsk god dessert att avnjuta efter en god middag. En klassiskt dessert som är svår att motstå. Jag personligen älskar kombination av choklad och syrliga hallon tillsammans. Det är bara för GOTT!
ANNONS:
4 port
15 min
INGREDIENSER
Ingredienser
200 g mörk choklad
125 g smör
4 ägg
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
Smält smör, till formarna
kakao, till formarna
Hallonspegel:
125 g frysta hallon ( ca 2,5 dl)
2 msk strösocker
1 msk citronsaft
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och pudra med kakao små portionsformar.
Hacka chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret över ett vattenbad eller mikro. Låt svalna en stund.
Rör ihop ägg och socker i en bunke ( bara lite lätt).
Sikta i mjöl, kakao och blanda sedan ner choklad och smörblandningen.
Rör till en klumpfri smet ( rör inte mer än vad det behövs).
Fördela smeten i formarna ca 3/4 delar.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter (grädningstiden kan variera beroende på din ugnen). Det gäller att hålla koll dem sista minuterna- de ska vara mjuka i mitten och på kanterna lite mer gräddade.
Låt fondanterna svalna en stund och vänd sedan upp dem på tallrikar.
Hallonspegel: Koka upp frysta hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Mixa hallonen tills en puré. Sila bort kärnorna. Låt svalna i kylen.
Garnera med florsocker och hallonspegel eller vaniljglass.