Bullar i muffinsform med crunch- mandelmassa

11 feb, 2023

Saftiga och fantastiskt goda bullar i muffinsformar med en härlig fyllning av mandelmassa med crunch. Och att baka bullar i muffinsformar blir de extra saftiga på så sätt behåller man all det goda i bullarna.

ANNONS:​

12 st

2 tim

INGREDIENSER

  • 25 g färsk jäst 
  • 2 dl mjölk, rumsvarmt
  • 1/2 dl socker 
  • 1 ägg 
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa tsk salt 
  • 100 g smör, rumsvarmt

  Fyllning:

  • 100 g mandlar
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker 
  • 1 msk majsstärkelsen 
  • 1 tsk kardemumma, mald  
  • 1 ägg till pensling
  • ca 50 g mandelspån 

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölken.Tillsätt ägget och socker samt hälften av mjölet och arbeta degen, i bakmaskin i ca 5 min eller för hand.
  2. Tillsätt smör och resten av mjölet och arbeta till en smidig deg ca 10 minuter eller  tills den känns elastisk, glansig och har släppt från bunkens kanter. Täck bunke med en plastfolie och låt degen  jäsa i ca 30 minuter. Under tiden gör du fyllningen.
  1. Fyllningen: Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme ca 5 minuter. Låt svalna helt. 
  2. Mixa i en matberedare till en massa. Blanda ihop med smör, kardemumma, majsstärkelse och socker till en jämt och fin fyllning. Ställ åt sida.
  3. Ta upp degen på en mjölad bord. Kavla ut degen till en rektangel 50×30 cm. Bred på fyllningen jämt. Vik sedan degen i mitten på längden och kavla ett par gången så du får en jämn deg. Skär i strimlor på ca 2,5 cm. Rulla ihop remsa till en bulle. Lägg i en smord muffins form. Låt jäsa under en bakduk ca 45 min.
  4. Sätt ugnen på 200 grader under-och övervärme. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och  strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter eller tills de har blivit gyllene. Låt bullarna svalna i formen. 

ANNONS:​

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

Nudelwok med räkor och grönsaker

Nudelwok med räkor och grönsaker

9 jan 2025 Nudelwok med räkor och grönsaker Snabb och smakrik nudelwok med räkor och grönsaker! Letar du efter en enkel, färgstark och smakrik måltid som passar både till vardag och fest? Denna nudelwok med räkor kombinerar saftiga räkor, krispiga grönsaker och en fyllig sås med ostronsås, soja och sweet chili. Perfekt för dig som vill njuta av asiatiska smaker utan krångel!  4 port 30-45 min INGREDIENSER 540 g valfri nudlar  200 g tinade frysta räkor med skal 2 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes  1 krm paprikapulver  2 msk neutral rapsolja 2 morötter  1 bukett broccoli (250 g)  1 röd paprika  200 g sockerärter, frysta eller färsk Såsen:  1,5 dl  ostronsås 2 msk japansk soja  2 msk fiskfond  1 dl sweet chilisås 1 dl vatten 1 msk  majsstärkelse  GÖR SÅ HÄR Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan. Jag har använt såna nudlar som man har i ramen, använder du såna då ska du bara lägga i varmvatten ca 5 min.  Skala räkorna om det behövs och ställ dem åt sidan. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skala löken och del i klyftor. Dela broccolin i små buketter. Strimla paprikan tunt och skär sockerärtorna om de är stora. Stel åt sidan. Såsen: Blanda ostronsås, japansk soja, fiskfond, sweet chilisås, vatten och majsstärkelse i en skål.  Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Fräs de finhackade vitlök. Tillsätt räkor. Smaka av med paprikapulver och chiliflakes stek tills de får lite färg.Ta sedan upp lägg på en tallrik. ( det ska gå snabbt).  Stek hastigt på hög värme  tills grönsakerna börjar få en stekyta men fortfarande är krispiga. Tillsätt nudlarna i pannan, räkorna och häll över såsen.Blanda väl så att såsen täcker allt. Låt allt bli genom varmt, cirka 2-3 minuter. LADDA NER RECEPTET MER RECEPT

Till Receptet »
Basilika och vitlökskyckling

Basilika och vitlökskyckling

7 jan 2025 Basilika och vitlökskyckling Otrolig gott och saftig kyckling med asiatiska smaker, den har sötma lite hetta och sälta  från limen.  Servera kycklingen med jasminris. Toppa gärna med extra basilika för en härlig touch och ringla över lite sås som är kvar i pannan.  4 port 30-45 min INGREDIENSER 4 st kycklinglårfiléer Salt och peppar 1 tsk vitlökspulver Rapsolja (till stekning) Sås: 4–5 vitlöksklyftor, finhackade 1 chilifrukt, finhackad 2 msk flytande honung 2 msk ljus soja (japansk) ½ tsk mörk soja (kinesisk) 1 msk riven färsk ingefära 1 msk sesamolja 1/2 lim limesaft   ½ dl vatten ½ kruka färsk basilika (läggs i vid slutet) GÖR SÅ HÄR Krydda kycklinglårfiléerna med salt, peppar och vitlökspulver på båda sidor. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 6–7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och gyllenbruna ( stek först från skin sidan).  Såsen: Blanda i en skål, blanda finhackad vitlök, chili, flytande honung, ljus soja, mörk soja, riven ingefära, sesamolja, limer saft  och vatten. Rör tills allt är väl blandat. Häll i såsen i panna ( gör lite plats för att hälla såsen) låt den koka upp på medelvärme under omrörning i ca 2–3 min.  Vänd kycklingfiléerna i såsen så att de täcks ordentligt. Låt småputtra i ca 5-7  minuter tills kycklingen är glaserad och såsen har tjocknat.  Strax innan servering, vänd ner de färska basilikabladen i pannan och låt dem värmas upp av såsen. LADDA NER RECEPTET MER RECEPT

Till Receptet »

Asiatisk biff

14 augusti 2024 Lövbiff teriyaki med ingefära och vitlök. Lövbiff teriyaki med ingefära och vitlök.  En rätt som alla bara älskar! Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja. Helt otroligt gott! 4 port 25-30 min INGREDIENSER 800 gram lövbiff  1 tsk bakpulver 1 msk majsstärkelse  1/2 dl ostronsås  2 msk japansk soja  1 msk sesamolja  1 krm salt  1 krm svartpeppar, nymald   1 gul lök  1 knippa salladslök 3 dl raps eller solrosolja , till fritering    Såsen:  1 dl Teriyakisås  2 msk japansk soja  1 msk honung  2 tsk risvinäger  1 msk majsstärkelse 1 dl vatten  2-3 vitlöksklyftor 1 msk färska ingefära, finhackad  GÖR SÅ HÄR Skär lövbiffen i strimlor. Marinera med alla ingredienser förutom lök och salladslök. Ställ åt sidan. Skala lök och vitlök. Skär löken i stora bitar och finhacka vitlök och ingefära. Hetta upp olja i en djup kastrull och fritera köttet i några minuter, eller tills det får lite färg. Ta upp köttet och lägg det i en tallrik. Blanda alla ingredienser  ( förutom vitlök och ingefära) till såsen. Ställ åt sidan. Skala och finhacka lök och ingefära. Dela löken i lagom stora klyftor. Fräs lök och ingefära i någon minut i oljan. Tillsätt lök och salladslök, och stek hastigt på hög värme. Lägg ner köttet och häll över såsen. Blanda allt och låt koka snabbt tills såsen tjocknar. Toppa med sesamfrön och servera. LADDA NER RECEPTET Visa detta inlägg på Instagram Ett inlägg delat av Zofia Selimi (@zofias_kok) MER RECEPT

Till Receptet »

Kyckling med risnudlar

5 augusti 2019 Kyckling med risnudlar Kyckling med risnudlar och massa grönsaker. Lättlagad och riktigt gott asiatisk kycklingrätt, med lite hetta och mycket smak. Det blir ganska mycket mat så perfekt när du ska bjuda många och njut tillsammans.  Tips: Förbered i förväg dina grönsaker. Tina kycklingen i tid, för att inte släppa vätska när du steker den. -Skulle du inte gilla några grönsaker som är med  i receptet,  ersätt med dem grönsaker du vill ha det blir fortfarande lika gott.   6-8 port 60 min INGREDIENSER 400 g strimlad kycklingfilé  2 pack risnudlar ( 200 g) 200 g finstrimlad vitkål 2 st  stora morötter  1/2 tsk chilipulver  1 tsk curry  1 gul paprika 1 gullök  500 g färska champinjoner  1 nypa flingsalt  100 g sockerärtor  1  lagom stor zucchini ca 3 mak olja till stekning  1 dl grovt hackade jordnötter Sås/marinad 0,5  dl sweet chilisås 0,5 dl teriyakisåsen  3 msk ostronsås 2 msk kinesisk soja 2 msk flytande honung 3  msk sesamolja 2 msk neutral rapsolja 2-3  vitlöksklyftor, pressad  2 msk riven ingefära eller 2 tsk mald  2-3 mak persilja  1/2  röd chilli  4 msk finskuren salladslök GÖR SÅ HÄR Gör så här: 1.Börja med att hacka, strimla och skär till stavar alla grönsaker och lägg dem åt sida. 3. Krydda kycklingen  med salt, curry och chilipulver. Bryn den strimlade kycklingfiléer i en riktigt hett stekpanna på båda sidor. Lägg sedan åt sidan. 3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i alla  grönsakerna och fräs hastigt några minuter. Salta med flingsalt och lägg dem åt sidan.4. Skiva champinjoner och fräs dem i lite olja. Dem ska bara få färg.  5. Sås/marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. 6. Risnudlar: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nudlarna och stäng av platta. Låt stå under lock i 3 minuter. Häll av vattnet och tillsätt sesamolja eller matolja så att de inte klibbar ihop.  7. Ta fram en stor serveringsskål och blanda allt, slutligen såsen. Till servering: Garnera med  persilja, salladslök och hackade jordnötter eller cashewnötter. Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »

Lax med asiatiska smaker

5 augusti 2019 Lax med asiatiska smaker En väldigt  lättlagad laxrätt som är så god! Smaker explodera i munnen söt, syrlig, mild stark chill och dem rostade sesamfrö. Ät laxen varm som  kall smaka lika god. Passar att servera nästa till allt, t. ex. kokt portats, till en god sallad mm 3-4 port 30 min INGREDIENSER Du behöver: 500 g lax Havssalt efter smak Olivolja  1 dl teriyakisås 1 dl sweetchilisås 1 msk färsk riven ingefära  3 st finrivna eller pressade ­vitlöksklyftor Lite persilja hakad  1 st färsk röd chili 1 st limesaft  Ca 2 msk sesamfrön, rostade GÖR SÅ HÄR  Sätt ugnen på 170 grader. 2. Lägg laxen i en form, ringla med olivolja och salta. Ugnsbaka laxen i ugnen i ca 20-25 minuter. 3. Rosta sesamfrö i en stekpanna på medelvärme och låt sedan svalna.  4. Finhacka chili paprika, persilja, finrivna eller pressade ­vitlöksklyftor banda ihop med övriga ingredienser.  5. Ta ut laxen flytta den över till en serverings fat eller ha kvar den i formen. Pensla/ häll över såsen på laxen, toppa med sesamfrön och persilja. Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Chicken cashew

Cashew chicken

30 juli 2024 Cashew Chicken Kyckling med cashewnötter är en favorit här hemma. Otroligt gott och enkel rätt som är smakrik och passar perfekt i matlådan. Det ska vara lite hett, men man kan göra som man gillar själv. När det kommer till grönsakerna, ta det du har hemma och gillar. Som broccoli, morötter, minimajs eller andra grönsaker som passar att ha i woken.  Tänk på sojasorter. Den ljusa är japansk soja och den mörka är kinesisk. Det går att byta mot den kinesiska, men använd mindre och rätten kommer även att se lite mörkare ut. Varför bakpulver? Bakpulver använder jag för att kycklingen ska bli mörare. Att använda bakpulver när man tillagar till exempel kött, men speciellt till kycklingen, är verkligen ett superbra knep för att få kycklingen mörare då den ibland kan upplevas torr. När pH-värdet höjs i köttet vilket gör att proteiner bryts ner och köttet blir mörare än vanligt. Att använda bakpulver låter kanske inte direkt aptitligt och det vanligaste är att man använder det i bakverk och inte i mat. Men lova du kommer märka skillnaden.  RECEPT TILL RISET SOM PASSAR TILL ASIARTISKA RÄTTER.  4 port 30 min INGREDIENSER  1 kg kycklingfilé 2 tsk bakpulver  1.5 msk majsstärkelsen 1,5 msk japansk soja ( den ljusa) 1 krm salt 1 bukett broccoli ( fryst funka)  1 röd paprika  1 gul lök    1 lagom stor zucchini Olja till stekning ( ca 0,5 dl) Ca 100 g cashewnötter   Såsen: 1 kycklingbuljongtärning eller fond (löses upp i  ca 1,5 dl kokande vatten) 1 dl sweet chilisås 2 msk farinsocker eller strösocker 1,5 msk majsstärkelse 1 dl ostronsås 2 msk japansk soja (den ljusa) 2-3 vitlöksklyftor, riven  1 msk riven färsk ingefära GÖR SÅ HÄR Skär kycklingen i tunna strimlor. Marinera med majsstärkelse, bakpulver, soja  och salt. Lägg åt sidan. Skala löken och dela den i stora bitar. Skär paprikan, zucchinin och broccolin i mindre bitar. Ställ åt sidan. Lös upp buljongtärningen i 1,5 dl kokande vatten. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek kycklingen på hög värme i ca 5 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en stekyta. Lägg den färdigstekta kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan. I samma panna, stek grönsakerna hastigt på hög värme tills de får en stekyta. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Häll på såsen, tillsätt cashewnötter och blanda runt, låt puttra 1-2 minuter på hög värme tills såsen har tjocknat lite. Servera med nykokt ris eller nudlar och njut! Recept till ris som passar till asiatiska rätter HÄR. Du kanske också gillar

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.