Jag vet att ni gillar min Raffaello cheesecake så nu finns den även i glas nu. Cheesecake i glas passar perfekt att göra när du vill ha en snabbt och gott efterrätt.
ANNONS:
4-6 port
1 timme
INGREDIENSER
Ca 150 g vaniljrån
100 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosgrädde (vispbar)
250 g mascarpone eller färskost
1 dl flomsocka
1 dl sötmandlar (rostade & grovt hackade)
½ dl kokosflingor
4 st Raffaello pollare
Gör så här:
Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor. Lägg till sidan.
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna.
Vispa ihop mascarponen och kokosgrädde krämigt med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen, och vänd försiktigt med en slickepott tills allt har gått ihop.
Varva rån-smulor med och cheesecake-fyllningen, mandlar och kokosflingor 4 i glas.
Dekorera med raffaellobollar eller vit choklad, som du enkelt hyvlar med en osthyveln till breda flaggor.
Ställ i kylskåp och låt en stund. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen, så det är krämig.