Raffaello cheesecake i glas 

16 april, 20232

 

Jag vet att ni gillar min Raffaello cheesecake så nu finns den även i glas nu. Cheesecake i glas passar perfekt att göra när du vill ha en snabbt och gott efterrätt. 

ANNONS:​

4-6 port

1 timme

INGREDIENSER

    • Ca 150 g vaniljrån
    • 100 g vit choklad
    •  2 tsk vaniljsocker
    • 2 dl kokosgrädde (vispbar)
    • 250 g mascarpone eller färskost
    • 1 dl flomsocka 
    • 1 dl sötmandlar (rostade & grovt hackade)
    • ½ dl kokosflingor 
    • 4 st Raffaello pollare

     

    Gör så här:

    1. Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor. Lägg till sidan.
    2. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna.
    3. Vispa ihop mascarponen och kokosgrädde krämigt med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen, och vänd försiktigt med en slickepott tills allt har gått ihop.
    4. Varva rån-smulor med och cheesecake-fyllningen, mandlar och kokosflingor 4 i glas.
    5. Dekorera med raffaellobollar eller vit choklad, som du enkelt hyvlar med en osthyveln till breda flaggor.
    6. Ställ i kylskåp och låt en stund. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen, så det är krämig.

ANNONS:​

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.