Crème brûlée cheesecake

| AUGUSTI 13, 2020

Den är cheesecake är helt makalös god! Krämig och en härlig smak an vanilj. Gillar du den klassiska créme brûlée då kommer du att älska den här cheesecake.

Inspektionen hämtade jag från Simona nya bok ”Simonas  Söta”. Tack Simona för alla goda recept i din fina bok.

Ca 8-9 bitar

40 min

Botten

  • 20 digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 0,5 dl farin socker eller strösocker

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 msk créme freiche (34% )
  • 1,5 msk vaniljsocker
Topping
  • 1-2 msk strösocker eller brun socker
Gör så här:
  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.

     

  2. Klä en bakform ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper, botten och kanter av formen.
  3. Mixa kexen i en matberdare eller mixer till smulor. Tillsätt socker. Smält smöret och blanda med kexen.
  4. Tryck ut kexsmulor i botten på formen och även kanterna . Tryck mot baksidan av en matsked längs kanterna av formen.
  5. Fyllning:
  6. Vispa färskost, créme freiche, strösocker lite lätt i en bunke. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa med elvisp.
  7. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
  8. Låt cheesecake svalna och ställ sedan in i kylen.
  9. Ta ut cheesecake och strö över sockret jämt över och bränn socker på cheesecake (gärna innan serveringen) med en gasbrännar.
  10. Receptet är ändrat lite gram 

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.