Cheesecake täckt med lemoncurd, fräsch och gudomlig god.
Ca 8-9 bitar
40 min
Ingredienser:
20 st digestivekex
100 g smör, smält
2 påse vegegel eller 4 st gelatinblad
300 g färskost t.ex Philadelphia
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st citron rivet skal + saft
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Botten:
Klä en springform med löstagbar kant 20-22 ca i diameter med bakplåtspapper. Klär även formen högst upp med kanter.
Smula kexen fint, i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta och kavla påsen, det går lika bra.
Smält smöret i en kastrull eller eller mikro. Blanda den smälta smöret med kex smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn botten. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen. Fyllning: Om du ska använda gelatin-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 min. krama ut vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i den varma
citronsaften.
Vegegel: Pressa citronen och blanda med vegegel. Värm upp under omrörning tills den börja tjocknar. Låt sedan svalna.