Cheesecake med lemoncurd

AUGUSTI 15, 2020

Cheesecake täckt med lemoncurd, fräsch och gudomlig god. 

Ca 8-9 bitar

40 min

Ingredienser:

  • 20 st digestivekex
  • 100 g smör, smält 
  • 2 påse vegegel eller 4 st gelatinblad
  • 300 g färskost t.ex Philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st citron rivet skal + saft
  • 3 dl vispgrädde 

 

Gör så här:

  1. Botten:
  1.   Klä en springform med löstagbar kant 20-22 ca i diameter med bakplåtspapper. Klär även formen högst upp med kanter.

  2. Smula kexen fint, i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta och kavla påsen, det går lika bra.

  3. Smält smöret i en kastrull eller eller mikro. Blanda den smälta smöret med kex smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn botten. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

    Fyllning:
    Om du ska använda gelatin-
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 min. krama ut vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i den varma

  2. citronsaften.

  3. Vegegel: Pressa citronen och blanda med vegegel. Värm upp under omrörning tills den börja tjocknar. Låt sedan svalna.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.