Lemoncurd kan man använda till så mycket- dessert, tårtor och bakelser.
3 dl
40 min
Till ca 3 dl curd
Ingredienser:
3 st citroner, saft + skal av 2 citroner
3 äggulor
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk majsstärkelse
100 g smör, rumsvarmt
Gör så här:
Vispa äggulor, ägg och socker i en skål med en ballongvisp.
Tvätta citroner noga. Riv skalet fint och pressa ut citronsaft.
Lös ihop majsstärkelse med en lite del av citronsaft och blanda med resten av saften. Koka upp i en kastrull. Sila sedan av citronsaft för att få bort citronskalet.
Häll den varma citronsaften i äggsmeten under omrörning, häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp under konstans omrörning tills citronkrämen har tjocknat.
Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt smöret i kuber och vispa in det i curden.
Häll över din lemoncurd i en ren burk och låt svalna. Förvaras i kyl.