Blåbärscheesecake Cheesecake är ett perfekt dessert att förbereda dagen innan ställa i frysen och tina sedan i kylen långsam. Dekorera med blåbär och ätbara blommor innan serveringen.
Botten
Fyllning
Botten: Klä en form 24 ca i diameter med bakplåtspapper. Klär även kanten av formen lägst upp.
Smula kexen fint, i en matberedare eller genom att lägga kexen i en plastpåse, knyta och kavla påsen, det går lika bra.
Smält smöret i en kastrull eller eller mikro. Häll över kex smulorna och blanda ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn botten. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
Om du ska använda gelatin- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 mintert. krama sedan vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i den varma citron saften. Låt sedan svalna.
Häll färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en stor bunke och vispa till en krämig smet (ganska fast).
Vegegel: Pressa citronen och blanda med vegegel. Värm upp under omrörning tills den börja tjocknar. Låt sedan svalna.
Vänd ner de frysta blåbär i färskost och rör om (färgen kan variera det beror på viken sort blåbär du använder).
Häll cheesecake smeten över kexsmulor. Ställ i frysen för att stelna minst 4 timmar (tina cheesecake i kylen innan serveringen).
Garnering: Lägg de tinade blåbären i en skål, pressa citronjuice
När fyllningen har stelnat, ta cheesecake ur formen och lägg den på ett serveringsfat.
Servera med tinade blåbär strax innan serveringen.