Ljuvligt Nougat cheesecake som bara smälter i munnen.

JUNI 09, 2021

Blåbärscheesecake Cheesecake är ett perfekt dessert att förbereda dagen innan ställa i frysen och tina sedan i kylen långsam. Dekorera med blåbär och ätbara blommor innan serveringen.

10-12 st

1 tim

Ingredienser:

Botten

  • ca 20 st digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 300 g färskost ( philadelphiaost)
  • 1 påsar vego gel eller 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl florsocker
  • Saft av 1 citron
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl  frysta blåbär eller färska



    Garnering

  • 2,5 dl frysta blåbär 
  • 2 msk florsocker 
  • 2-3 msk saft av lime

Gör så här:

Botten: Klä en form 24 ca i diameter med bakplåtspapper. Klär även kanten av formen lägst upp.

Smula kexen fint, i en matberedare eller genom att lägga kexen  i en plastpåse, knyta och kavla påsen, det går lika bra.

Smält smöret i en kastrull eller eller mikro. Häll över kex smulorna och blanda ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn botten. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

Om du ska använda gelatin- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 mintert. krama sedan vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i den varma citron saften. Låt sedan svalna.

Häll färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en stor bunke och vispa till en krämig smet (ganska fast).

Vegegel: Pressa citronen och blanda med vegegel. Värm upp under omrörning tills den börja tjocknar. Låt sedan svalna.

Vänd ner de frysta blåbär i färskost och rör om (färgen  kan variera det beror på viken sort blåbär du använder).

Häll cheesecake smeten över kexsmulor. Ställ i frysen för att stelna minst 4 timmar  (tina cheesecake i kylen innan serveringen).

Garnering: Lägg de tinade blåbären i en skål, pressa citronjuice 

När fyllningen har stelnat, ta cheesecake ur formen och lägg den på ett serveringsfat.

Servera med tinade blåbär strax innan serveringen.

 

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.