Saftiga och fantastiskt goda kanelbullar i långpannan täcks med härlig dulce de leche och toppat med jordnötter.
Jag har använd en ugnsform 30 x 25 men går bra med vilken form som helst.
15 st
60 Min
Du behöver
25 g färsk jäst
2 ½ dl mjölk, rumstempererat
8-9 dl vetemjöl special
1 nypa salt
1 tsk kardemumma mald
100 g smör, rumstempererat
½ dl strösocker
½ farinsocker
1 ägg
Fyllning:
1 1/2 dl farinsocker
150 g smör, rumsvarmt
3 msk kanel malen
1 ägg till pensling
Topping
ca ½ burk dulce de leche
1 dl grovhackade jordnötter ( osaltade)
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke med degvätska. Tillsätt sedan ägg, salt, och socker samt hälften av mjölet och arbeta degen, förhand eller i hushållsassistent. Tillsätt smöret och arbeta in i degen.
Tillsätt resten av mjölet, (lite åt gången) och arbeta ihop i ca 5 minuter till en smidig deg.
Ta upp degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter täck med plastfolie. Under tiden gör du fyllningen.
Fyllningen: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (viktig att smöret är riktigt mjuk).
Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i en formen täkt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
Sätt ugnen på 190 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 25 – 30 minuter, eller tills dem har fått härlig gyllenbrun färg. Låt bullarna svalna en liten stund.
Topping: Lägg dulce de leche i en skåla och värm upp några sekonder i mikrovågsugn. Bred sedan på dulce de leche på varje bulle och toppa med jordnötter.